Gyümölcscentrifuga receptek (magyar és olasz is!)

Variációk összeturmixolni:
(Narancsot meghámozzuk, az alma mehet héjastól, sárgarépa felkarikázva, kiwit is hámozzuk, s a céklát is kicsit, a magos gyümölcsöket értelemszerűen magozni kell, körte mehet héjjastól. Olaszországban az eredeti centrifugata- így hívják sohasem készül tejjel. Mindig vagy vízzel vagy gyümölcslével higítják. A frappé viszont általában 30%-ban tartalmaz tejet vagy joghurtot.).
  • Alma+narancs +sárgarépa
  • Alma+narancs+sárgarépa+barack (kompót sem rossz!)
  • Alma+narancs+sárgarépa+kiwi
  • Alma+kiwi+körte+fehérítő vagy szárzeller
  • Narancs+sárgarépa+kevés cékla
  • Sárgarépa+kevés cékla+fehérítő zeller (szárzeller)+víz+pici só+kiskanál olivaolaj
  • Sárgarépa (4 db)+káposztalevél (2 db)+petrezselyemzöld (kis csokor)+sóska (6 -8 levél) a kemény részt eltávolítjuk centrifugálás előtt. 3 fő részére való mennyiségeket írtam. A koktél hosszasan fogyasztva (3 hónap) látásjavító hatású
  • Ananász+joghurt+méz
  • Ananász (egy szelet)+alma (2 db)+sárgarépa (2 db)
  • Eper+banán
  • Eper+kiwi+mandulatej
  • Eper+banán+pár csepp citromlé (friss citromból)
  • Eper+banán+szója vagy rizstej (s ha kell pici méz)
  • Eper+cseresznye (magozva!)+kevés vaníliáscukor

18 április 2012

 


Aviva Módszer Zala ADÓSZÁM 66765820140
credits