Beszámoló az Aviva oktatók őszi 2015-ös továbbképzéséről Budapesten The Shift-ben

Kedves Olvasóm!

Mindig örömmel megyek az éves Aviva tornás továbbképzésekre, mivel a programok mindig színesek, s nagyon érdekesek. Ráadásul itt van lehetőség megismerkedni az új kolléganőkkel, ill. meghallgatni a régi oktatók tapasztalatait, tanácsait. A teljesség igénye nélkül mondom, hogy jöttek oktatók szép számmal a határainkon túlról mint pl. Amerikai Egyesült Államok, Izrael, Anglia, Németország, Szerbia, Románia, Szlovákia, Olaszország, Kína stb.
(medio)
Az idei program is változatos volt. Kezdve Keresztes Erikával, aki a Romániai (Erdélyi) Aviva torna helyzetét, eredményeit mutatta be. Kitartásával lelkesedésével és nem utolsó sorban lelkes kolléganőivel terjeszti, s segíti a hozzá forduló hölgyeket, párokat, s reményei szerint egyre jobban kezdik elismerni Románia többi részén is s nem csak a főleg magyarok lakta területeken. Honlapjukat itt találod: http://www.avivamethod.ro
Erika után az én beszámolóm következett az Aviva torna helyzetét mutattam be Olaszországban. Egy nagyon szép és nagy kihívásokkal teli munka, de mivel ez a szívem csücske, így egyáltalán nem érzem tehernek hogy a két ország között ingázom. (olasz honlapjaimat itt találod: www.metodoaviva.it és www.metodoaviva.com)
Az ebédszünet után Kovács Ági (sokan úgy is ismerik Aviva Ági honlapja: http://avivaagi.hu/) Ő sok éves vegetáriánusként és 5 gyermekes anyaként az egészséges életmód témakörét vázolta fel, címe Életmódváltással az egészségért!  Nagyon egyszerű a filozófiája: aki változtatni szeretne az az Aviva tornát csinálja rendszeresen, s a táplálkozásban  KERÜLJE:  fehér lisztet, fehér cukrot, tejtermékeket, állati fehérjéket). Róla bővebben itt is olvashattatok már: http://www.avivazala.hu/hu/aviva-torna-a-sikeres-fogantat%C3%A1sert-cikk-n%C5%91k-lapja-psziche
Ági után pont aktuális témában mélyedt el Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász (www.termesztesnogyaszat.hu) Életmód orvosi szemmel és az Aviva módszer volt előadásának a címe. Az előadást nem tudom közkinccsé tenni (próbálom az alap tanfolyamok és begyakorló órák kereteibe beépíteni a sok hasznos információt amit kaptunk) de pár gondolatot leírhatok. Már sokat tehetünk az egészségért és az egészséges bélműködésért ha a napot egyből vízivásával indítjuk. Egy vagy két nagy pohár vízzel (3 dl s lehet akár citromos is, langyos vagy ahogy tetszik.) Étkezés közben nagyon keveset igyunk, hogy ne higítsuk a gyomorsavat, s jobb hatásfokkal tud emészteni, s utána is várjunk 1,5 - 2 órát. Amit még kiemelnék a máj működése, mivel a máj bontja le a női hormonokat is többek között, S ha nem tud a máj a táplálkozás során tisztulni akkor epekő, női hormontermelés zavarai lehetnek. (Ezért is fontos, hogy nem kenyér, szendvics, joghur legyen a menünk, és ne szedjünk fogamzásgátlót). Amit ajánl az a növényi olajok fogyasztása, a ghi (indiai tisztított vaj), lágy ill. keménytojás mivel teljes értékű táplálék.
S egy felnőtt egészséges embernek 3X teljes értékű étkezés elég lenne. Emellett a stressz ellensúlyozására, a májműködés segítésére ajánlja a különféle légzőgyakorlatokat, mivel a rekeszizom ezek segítségével lefelé megy s eléri a közvetlen közelében található májat és epehólyagot s mintegy masszírozza, stimulálja azokat, ill ugyanígy rezegteti az agyalapi- és a tobozmirigyet is. Emellett ajánlja a helyes egyenes testtartást, mivel a belekkel ránehezedünk még jobban a méhre, petefészekre, petevezetékre s a salakanyagok átszivároghatnak a szaporító szervrendszerbe.
(A relaxációhoz ajánlja ezt a honlapot többek között: http://www.satyananda.hu/joga_satyananda_joga.html) Illetve ami még fontos, hogy nem kell mindig megijedni a cisztáktól. Ami fontos hogy a fehérjét próbáljuk bevinni tojásból, lencséből, magokból, szezámlisztből az állati helyett. De vigyázat egy vegetáriánus is elsavasodhat. És még folytathatnám a sort.

A programot Kriston Andrea az intimtorna "nagyasszonya" zárta (Honlapja: http://www.intimtorna.hu/). Izgalmas, lebilincselő előadó, aki a programját ajánlja: aranyérre, hólyaggyengeségre, heresérvre, férfi és női önértékelés visszaadására, inkontinenciás problémákra, a női nemiség felfedezésére, a párkapcsolat javítására stb. 

(medio)

Aviva módszer továbbképzés Budapest 2015 ősz

 

12 október 2015