Spárgakrém póréval!



Hozzávalók


500-800 gr spárga
1 nagy szál póréhagyma
1 evőkanál rizsliszt, vagy glutén mentes liszt (vagy sima liszt)
30 gr vaj vagy növényi olaj
só, bors, parmezán sajt
tortilla chips vagy pirított kenyérkockák

Nem is gondolnánk, hogy a két zöldség milyen jól megfér egymással. A következő recept igazi tavaszi hús és glutén mentes (s kedvünk szerint variálható!)

kb. 500-800 gr spárgát megtisztítunk (az itt leírt módon!) s 10 percig főzzük, leszűrjük s félretesszük a főzővizét!  

Felszeletelünk pici karikákra egy jó nagy póréhagymát, majd serpenyőben pici napraforgó olajon (vagy olivaolajon) ill. vajon (olaszok vajon – 30 gr - szokták!) aranysárga színűre pirítjuk, majd 3-4 perc pirítás után kanalanként a spárgafőzővizéből adunk hozzá s egy kanál rizslisztet (glutén mentes lisztet, vagy akinek nincs problémája az sima lisztet!) s folyamatosan keverjük, hogy nehogy összecsomósodjon. így főzzük 10 percig alacsony lángon. Közben feldaraboljuk a kicsit megfőzött spárgát s hozzáadjuk a sperpenyőben lévő póréhoz és még a főzővizből kb 1 dl-t. Felforraljuk  s utána még kb. fél órán át főzzük, majd átpaszírozzuk vagy összeturmixoljuk, megkóstoljuk s ha kell ízesítjük sóval, borssal és megszórhatjuk jó sok reszelt parmezán sajttal. Pirított kenyér kockával vagy mint a képen amit csináltam kukoricás (glutén mentes) tortilla chipssel kínáljuk.

Jó étvágyat!

S hogy mire is jó a spárga arról itt olvashattok!

14 április 2015

 


Aviva Módszer Zala ADÓSZÁM 66765820140
credits