Babát tervezel?

Egy ideje próbálkoztok, de még semmi eredmény? Pár ötlet, mit érdemes megnézni, odafigyelni, utánajárni!

-Testtömeg: Túl alacsony ill. túl magas BMI indexnél már romlik a teherbeesés valószínűsége. Általánosságban legyél a 20-24 közötti BMI-ben.

-Vitaminok, ásványi anyagok: gond lehet a vashiány vagy egyéb nyomelem, vitamin hiány pl. D-vitamin (ajánlott 1500-2000 NE), folsav, szelén stb.

-Allergiák, érzékenységek: Tejfehérjére, gluténre (Tesztekkel egyszerűen kimutatható!)
-Pajzsmirigy működés: ajánlatos a baba tervezése előtt már beállítani  Tsh: 1-2 mIU/L között legyen (akár gyógyszeresen akár anélkül). A magas TSH érték vetélést okozhat!

-Ovuláció: Figyelni a szervezetünk jelzéseire. Egy normális hüvelyből mindig folyik valami. Ez hozzá tartozik a tisztuláshoz. De a termékeny napok közeledtével ez változik, sűrűbb, fehéresebb lesz a hormonok hatására, s ovulációkor viszont átvált bő mennyiségre s teljesen átlátszó (tojásfehérje szerű) és két ujjunk közé fogva szakadásmentesen nyúlik! Ez elég biztos jel! Viszont Avivás tapasztalat, hogy érdemes a Jónás naptárat is kipróbálni, s a holdnaptár alapján megadott termékeny napokon is próbálkozni, ezzel is növelve az esélyt.

-Hormonális okok. Pl. agyalapi mirigy zavara, sárgatest elégtelenség

-Szénhidrát anyagcsere zavara (nem kezelt, felismert cukorbetegség, PCOS, IR - inzulinrezisztencia)
-Méhnyak önvizsgálata: a hüvelybe felnyúlva a nem termékeny napokon a méhszáj zárt, s olyan mint az orrunk kemény, tömött, orrhegy tapintatú, könnyű elérni, viszont az ovuláció körül feljebb megy magasra nehéz elérni, puha lesz ajak tapintató, kinyílik, beboltosul
-Immunológiai okok: immunológiai összeférhetetlenség. A spermium ellen antitestet termel a nő szervezete. Ill. vércsoport összeférhetetlenség.

-Genetikai okok: Genetikai összeférhetetlenség. (megtörténik a megtermékenyítés de a hordozott hibás gének miatt nem fog tovább fejlődni a terhesség)

-Petevezeték elzáródás is állhat a háttérben. Egyoldali, ill. mindkét oldali, záródások, összenövések, csavarodások stb.

-Fogamzásgátló abbahagyása után nem tér vissza a termékenység, elcsúsznak a hormonszintek. Ill. kimerülhet a petefészek is.

-Sövény a méhben (nem tud hová beágyazódni) - műtéttel jól orvosolható, Kétszarvú méh, szintén a beágyazódást gátolhatja.

-Miómák, polipok, endometriózisos összenövések.

-Dohányzás, alkohol fogyasztás, kábítószerek, gyógyszerek
-Stressz: munkahelyi, családi konfliktusok, felelős beosztások, munkakörök

-Életkor (minél előrehaladottabb, az esély egyenes arányban csökken)

-Együttlét hiánya. Rendszeres nemiélet szükséges a sikerességhez.

-Férfi problémák: alacsony spermium szám, minőségi, formai problémák, munkahelyi stressz, immunproblémák, genetikai mutációk, sugárzás!

-Ismeretlen ok! Mindenkinél minden eredmény jó és mégsem jön össze. Ilyenkor érdemes kineziológushoz, családállításra, hipnózisra menni. A lélek mélyére nézni! Lehet hogy a családi karma más utat szánt a párnak, de ezt fel kell ismerni, tárni s évek mehetnek el vele!

Ötletek, ajánlások:


-vérvizsgálat, hormonvizsgálat,
-nőgyógyászati kivizsgálás (manuális és uh-os vizsgálatok)
-ideális testsúly beállítása, megőrzése
-változatos étrend sok maggal, csírákkal, hidegen sajtolt olajokkal, sok nyers,    vagy aszalt, szárított zöldsséggel, gyümölccsel
-folsav, D vitamin szedése már a babatervezés alatt is
-rendszeres mozgás (Aviva torna kifejezetten ajánlott!)
-sugárzások kerülése (mobiltelefon, wifi, laptop az ölben stb.)
-stresszhelyzetek csökkentése,
-meditálás, relaxálás, pozitív gondolatok bevonzása

-rendszeres együttlét (lehetőleg spontán s ne tudatosan programozzuk!!!)
-akár asztrológus, pszichológus, párterápia, kineziológia, biorezonancia, akupunktura, családállítás, talpmasszázs stb.

10 november 2015

 

KAPCSOLAT

bővebb információért hívj! 06-30/3852881


írj emailt

Facebook Fan Page       Wikipedia