Amikor az egészségügy bedarál

Avagy orvostól orvosig

 

Egy kedves Avivázós tanítványom meséli el az elmúlt 4 év "darálós és belealvós" történetét, aminek a vége MINDENes lesz:) "Az ideálisnak tartott gyermekvállalás szempontjából (állítólag) későinek számító életkorban, 36 éves koromra jutott el odáig az életem, hogy végre lehetőségem nyílt a már régen meglévő - kisgyermek iránti vágyam megvalósítására. Abban az évben azonban hiába vártam a teszt két piros csíkjára. Jó fél év próbálkozás után felkerestem az ingyenesen elérhető nőgyógyászati szakrendelést, ahol ultrahanggal megállapították, hogy peteérésem van éppen és ajánlották, hogy szedjek folsavat, majd megmutatták merre van a kijárat. Nagyon bosszantott, hogy nem veszik komolyan a panaszomat, de akkor még próbáltam elhinni, hogy tényleg csak több idő szükséges és nem kell megijedni, nem lesz itt semmi baj.
Mivel az optimizmusom ellenére sem történt továbbra sem semmi, pár hónappal később - ekkor már 37 évesen - kerestem magánúton egy nőgyógyászt. Épp május volt nyári szezon beharangozója, így az orvos azt javasolta, hogy férjemmel utazzunk el s töltsünk sok szép kellemes romantikus estét együtt (Pató Pál ismét tanácsolt) és ősszel, ha még egyáltalán kell, keressem fel, hogy inszeminációt végezzen. Mivel az a nyár sem hozott változást alig vártam, hogy ősszel mielőbb kapjak az orvoshoz időpontot. A találkozáskor átbeszéltük az inszeminációhoz szükséges vizsgálatokat. Jóval hosszadalmasabb előkészíteni és macerásabb, mint gondoltam.
A vizsgálatok elvégzése leginkább a ciklushoz igazított vérvételek és a petevezeték átjárhatósági vizsgálat miatt több hónapot igényelt. Ekkor kerültünk bele férjemmel együtt egy végeláthatatlannak tűnő "darálóba". Vizsgálat követett vizsgálatot, az összes lehetséges okot kutattuk, mindketten szinte minden modern és népi, logikus és teljességgel irreális termékenységfokozó praktikát bevetettünk. Mire minden vizsgálaton túlestem és sor került az első inszeminációra, már 38 éves lettem. Két év telt el eredménytelenül. Három sikertelen inszemináció után már kétségbe voltam esve és éreztem, hogy egyre mélyebbre süllyedek abban a bizonyos "darálóban". Újabb hónapok teltek el, így végül bejelentkeztünk lombikra, ami újabb több hónapos várakozást, és előkészítést jelentett. Az igazi megpróbáltatások még csak ekkor vették kezdetüket. Nem sikerült sem az első beültetés, sem a második, sőt a harmadik sem... Már nemigen volt hova még mélyebbre süllyedni, így leértem a "daráló" fenekére. Felmerült az örökbe fogadás is. Megtettem, amit tudtam. A férjem is járt vizsgálatokra és az ajánlottak közül kikísérletezte a számára legtökéletesebb vitamin és étrendkiegészítő kombinációt. Én a magam részéről pihentem eleget, lazítottam a munkahelyi megfelelni vágyásomon és próbáltam lehetőleg egészségesen étkezni, sokat jógázni és futni. Aztán végre rátaláltam az Aviva tornára, és érzésem szerint ez bizonyult a leghatékonyabbnak minden általam kipróbált módszer közül. Javított a hangulatomon, segített csökkenteni a stresszt, sok értékes információt nyertem általa a testem működéséről és az életmódom is egészségsebbé vált a hatására. Heti kettő 4-5 hónapon át tartó Aviva-gyakorlás után próbáltunk meg még egy lombikot. Ennek a "körnek" azzal az érzéssel futottam neki, hogy MINDENT megtettem a siker érdekében, és ugyanakkor elfogadtam, hogy az eredményességre nincs ráhatásom. Bennem fogan meg az új élet, de csak eszközként adom hozzá a méhemet (és a szívemet) de hogy megfogan e, az nem az én kezemben van. 40 évesen végre a karomba vehettem a mi kis csodánkat. Fantasztikus érzés az édesanyjának lenni! Bár sokat vártunk rá, érdekes módon két-három hetes korától úgy éreztem, mintha mindig is itt lett volna velünk. Már visszamenőleg sem tudtam az életem elképzelni nélküle. :D
:) Ne adjátok fel és ha megérzitek, hogy segítségre lesz szükség járjátok ki az útját. A mi esetünk arra példa, hogy a dokik sokszor igencsak hajlamosak belealudni, de hát nem is nekik fontos, hogy sikerüljön, hanem Nektek! Kívánom szeretettel, hogy a vágyott kis ember megérkezzen Hozzátok is !"

 

Forrás: Sarkadi Edit Aviva oktató Budapest. Facebook oldala Aviva tánc: https://www.facebook.com/aviva.tanc/posts/1241103432735351

24 szeptember 2019

 

KAPCSOLAT

bővebb információért hívj! 06-30/3852881


írj emailt

Facebook Fan Page       Wikipedia