Belső utazásom az Everness fesztiválon 2019

 

Kedves Olvasóm!

 

Egy különleges utazásra hívlak téged, és ami a legszebb, hogy ha teheted akkor még ezen hétvégén te is kipróbálhatod (2019.06.22 és 23-án azaz szombaton és vasárnap is a Csopak után található Alsóőrsi Pelso Campingben!

balcsiparadicsommadar (grande)

 

Immár harmadik alkalommal lehetek hálás a Teremtőnek, hogy eljuthattam erre a spiritualis fesztiválra. Az idei fesztivál a 7. volt a sorban. Nagyon különleges szám, mint ahogy Klein Csaba a Fesztivál megálmodója is kis bevezetőjében írta: a csakrák száma hét, a menórán hét gyertyát gyújtanak, 7 fő bűn van, hét erény, hét szabad művészet, honfoglaló vezéreink is heten voltak és persze a hét fejű sárkányt sem hagyhatjuk ki. A számmisztikában a megvilágosodást is jelenti.

De kezdjük is együtt az utazásomat! Megérkezésünk után egyből egy kis mozgásra adtuk a fejünket. Ahogy az előző években is közvetlenül a Balaton parton felállított SHAKTI - táncos part - sátornál kezdtük. Épp Végh Teodóra órája kezdődött aki az országban az egyik legjobb Tahiti tánc tanár. Férjével több hónapot töltött Tahitin, ahol elsajátította a táncot. Teodóra a maga kedvességével, türelmével egy egyszerű koreográfiát tanított be nekünk. A dobok ritmusára a csípő intenzív mozgatásával felszabadítja a hölgyek gátlásait. Ja, igen hölgyek. Nincs benne titok, de a fesztiválozók 80% hölgy. :-)

tahititanc (grande)

 

Az intenzív átmozgatás után a fesztivál felfedezésére adtuk a fejünket. De egyből, mint a mágnes odavonzott minket a NŐK Lapja Psziché Evernessia előadói színpad. Épp Kiss Balázs Kunó Sors vagy szabad akarat? előadásába csöppentünk. Nagyon elgondolkodtató témákat feszegetett. Az elválástól a különös találkozásokig. Mit miért teszünk, és mi miért van az életünkben? Előre elrendeltetett? Mi irányítunk? Vagy inkább valami tőlünk sokkal hatalmasabb?

Az előadás után tovább folytattuk az Everness fesztivál felfedezését. Jártunk spontán JAM-elésen, kívülről beukkantottunk a Tantra masszázs sátorba.

jonimmasszazs (grande)

 

És már az Újegyensúly sátrában el is kezdődött nagy kedvencem Kriston Andrea előadása. A szokott pikáns humorral fűszerezett előadása 33 év tapasztalat az intim izmokról, intimitásról. Aki hallgatta már Andreát (nekem volt szerencsém már Aviva módszer továbbképzésen), az most sem csalódott. Nála nincsenek tabuk. Kiáll amelett, hogy ismerjük meg a testünket "ott is!". Hiszen a miénk! Nem az orvosé, nem a párunkké! A miénk.

Kriston (grande)

 

Ami még érdekesség volt, hogy itt szép számmal képviselték magukat a férfiak is. Sztorijai nagyon tanulságosak voltak, sok sok humorral fűszerezve. Ezért is bátorítok mindenkit, hogy egy Krison Intim torna tanfolyam senkinek sem árthat. Kitért a nőgyógyászati betegségekre is. Legfőképpen a sokat emlegetett endometriózisra is.

kristonmessze (grande)

Az Új egyensúly sátrát nem tudtuk otthagyni, mivel Andrea után egyből Soma Mamagésa másfél órás Szertartás- workshop az egyensúly megteremtésének megsegítésére program kezdődött. Nem kell mondanom, hogy a sátor teljesen megtelt.

somamamagesa (grande)

 

A 4 elemet (föld, víz, tűz, levegő) segítségül hívva kezdődött a vezetett meditáció. Sámándobbal, hangtállal. Majd számunkra ismeretlen párt kellett választani és 3-3 perc állt rendelkezésre, hogy egymásnak kifejtsük nőies énünket. Utána sorskártyák segítségével egy gyors asszociációs játékot játszottunk, amit ismét meditáció követett. Levezetésként egy énekkel kísért spontán mozgást végeztünk. Soma Mamagésa oldalát itt találhatjátok. De ha hétvégén kilátogattok az Evernessre, még lesz alkalom vele találkozni. 

Majd ismét egy kis mozgás következett a táncos parton. Sőtér Saroltával a Nia táncba kóstoltam bele. Ha nem tudsz táncolni, nem szereted a koreográfiát, de a zenét imádod. Akkor ezt neked találták ki! Mindenki könnyedén ki tudja magából hozni a benne lakozó nőt! Mit nőt! Istennőt!

Nia-tánc (grande)

A tánc után ismét A Nők Lapja Evernessia színpadánál voltunk, hogy belehallgassunk Geszler Dorottya által vezetett beszélgetésbe az egészséges táplálkozásról. Beszélgetőpartnerei Lénárt Gitta nyers étel szakértő, Kata Siri Sant Kaur gasztropszichológus és jógaoktató, Stöhr Gréta a vegák szakértő asszonya voltak.

lenart-gitta (grande)

Röviden ennyi fért bele ebbe a napba, és amin sajnos nem voltam pl. Étkezési rendellenességek, Makrobiotikus étrend a női egészségért, Kutyás önismereti workshop, Hahota jóga, Bél és vesebetegségek integratív medicinája, Gerincjóga, Táncfürdő és Hangterápia, Éltető italok, mint ételek és még rengeteg más. 11 színpadon, és ennek hatványaként megannyi sátorban kínálnak változatos programokat, ételeket, jóga és más ruhákat, kézműves tárgyakat, masszázsokat, strandolni, vizi sportszereket kölcsönözni, Snake Line-ozni, gyerekeknek jógázni stb. A fesztivál gyermek és állatbarát. Tehát egyszer ezt látni kell! Nektek még nem késő, mivel június 24-én hétfőn zár a fesztivál!

homokospart1 (medio) vizbenhelyrehozo (medio) balcsiparadicsommadar (medio)

Köszönet a képekért és a szuper társaságért Heninek!

21 június 2019

 

KAPCSOLAT

bővebb információért hívj! 06-30/3852881


írj emailt

Facebook Fan Page       Wikipedia