Az én kis történetem

 

2015-ben kiderült, hogy van egy 4 cm-es cisztám. Elmentem nőgyógyászhoz, közel egy évig folyamatosan jártam hozzá ultrahangra, hogy nem e szívódik fel magától a ciszta, de sajnos nem tűnt el. Az orvos a műtétet javasolta, amire 2016 novemberében került sor. Laporoszkópiás műtétem volt. Sajnos február elején el kellett mennem hasi ultrahangra, mert nagyon szúrt a bal oldalam és fájt a lábam. Ismét megállapították, hogy több cisztám van. Mondtam a doktor úrnak, hogy nemrég műtöttek vele. Azt kérdezte: „Mit távolítottak el magának, mert a petefészkében most is vannak ciszták.” Ismét felkerestem a nőgyógyászomat, aki újabb műtétet javasolt, amire 2017. június 2-án sor is került. Ekkor derült ki, hogy endometrózisos a cisztám.

avivacolza (medio)

A bal petevezetékemet eltávolították összenövés végett, és sajnos az is endometrózisos volt. Itt mondták, hogy nincs idő várni, álljunk neki a lombiknak, ha babát szeretnénk. Ekkor elkezdtük a lombikot Pécsett. Közben Zalaegerszegen tartottak endometrózis világnapot, ahol részt vettem és megismerkedtem Ildikóval. Ő is tartott előadást az aviváról és az endometrózisról. Az előadás után személyesen is beszéltem vele, és elmeséltem röviden a történetemet. Ildikó tanácsolta, hogy próbáljam ki az avivát, az segíteni fog. Lelkesen megígértem, hogy elmegyek, de sajnos nem értem oda. Folytattuk a lombikot Pécsett, de egyszer sem sikerült. Intézményt váltottunk, Tapolcára mentünk. Itt megállapították, hogy van egy 2,8 cm-es cisztám. Ezt a lombik első napján érzéstelenítő nélkül leszívták, ami nagyon fájt. A lombik nem sikerült, de a férjemmel úgy döntöttünk, hogy megyünk tovább. Már előre féltem, hogy hogyan bírom ki a ciszta leszívását.

2019. márciusban jött Ildikó Lentibe az aviva tornával. Természetesen jelentkeztem és elvégeztem az alap tanfolyamot. Elkezdtem gyakorló órákra járni heti egy alkalommal, három hónapon keresztül Zalaegerszegre. A következő ultrahang vizsgálaton már nem voltak cisztáim. Nagyon boldog voltam. Tudtam, hogy ezt az avivának és Ildikónak köszönhetem, aki megtanította. Egyetlen dolgot bánok, hogy nem kezdtem el előbb a tornát.

MINDENKINEK AJÁNLANI TUDOM AZ AVIVÁT!

 

Köszönöm!

08 június 2019

 

KAPCSOLAT

bővebb információért hívj! 06-30/3852881


írj emailt

Facebook Fan Page       Wikipedia