Mi is az az Everness?

Élménybeszámoló az Everness fesztiválról 2017!

A szervezők szerint a tudatosság ünnepe... De szerintem annál sokkal több. De kezdjük az elején. Az idén 5. éve megrendezett Balaton parti fesztiválra nagy várakozásokkal tekintettem. Azért is, mert a szervezők jóvoltából, és meghívásából mehettem a programokra. Legyen ez a kis szösszenet egy beszámoló. Tőlem Aviva oktatótól, aki néha spirituális, néha nem, néha nyitott, néha nem, néha vega, néha nem, de mindenekelőtt nagyon kíváncsi. Szerencsére az idő nagyon kegyes volt a fesztiválhoz. Minden adott volt: napsütés, meleg, Balaton és érdekesebbnél érdekesebb programok. Kevés időmbe azért pár előadás belefért.

Nem volt kérdés, hogy meg fogom hallgatni Dr. Kovács Zoltán-t (a "mi" Avivás nőgyógyászunkat!). ő Zöld - s - Ég sátor vendégeként adott elő. Témája: Szülészet- nőgyógyászati betegségek kezelése orvosi, természetgyógyászati és klasszikus jógán alapuló személettel. Szó volt mind a PCOS-ről, endometriózisról. Beszélt termszetesen az Aviva tornáról és a Satyananda Yogaról is. Róla itt olvashattok: http://www.noiegeszsegert.hu/szakorvosok/dr-kovacs-zoltan/   illetve itt: http://www.termeszetesnogyogyaszat.hu/


Nem hiányozhatott a Bükki füvesember azaz Gyuri bácsi. Általánoságban beszélt a gyógynövények áldásos hatásairól. A gyógyteákról, hogy nem tűzoltásra kellene használni, hogy egyszer - kétszer fogyasztok belőlük aztán várom a csodát. Hanem hosszú távon kúra szerűen működnek jól. Illetve még egy fontos gondolat, hogy évente 2X javasolt lenne méregteleníteni, s sokan elfelejtik, hogy csak a májat tehermentesítik, tisztítják, holott a vesékre is gondolni kell, illetve hogy milyen fontos lenne keserűt is enni. Ez igen érdekes, mert nálaunk már valahogy nem szokás. Olaszországban a család miatt is mindig van (volt) friss saláta az étkezéseknél és mindig volt belekeverve radicchio saláta ami nagyon keserű volt. (lila színű olyan mint a lilakáposzta). Keserű íznek még nagyon jó a gyermekláncfű is!

Jótanácsait itt találjátok összefoglalva:
http://www.amozgaselet.eu/programok/szabo_gyuri_bacsi_eloadasa.pdf

Honlapja:
http://gyorgytea.hu/


Közben a "Táncos part" gyönyörűszép színes Balatonra néző sátránál folyamatosan lehetett táncokat tanulni. Pl. Végh Teodórával Tahiti táncot, Varga Dóra és Sőtér Sarolta Nia és Szakrális körtáncot tanítottak.
A fesztiválon a Manna sátorban Paleo reggelin lehetett részt venni, előadás volt a Só szerepéről a mindennapokban. Budai Péter beszélt a gyógyteákról, Preyer György pedig a Vegán etikáról.
 
Gondoltak a gyerekkel érkezőkre is. Medence várta őket felügyelettel, csúszdával. Modern játszótérrel, de volt egy elkülönített rész Gyermekfalu névvel ahol gyermekjógát lehetett kipróbálni a kicsiknek (ovis kortól), nemezelést tanulhattak szerdán, ami pedig kifejezetten tetszett és meg is álltam és belecsodálkoztam az pedig Dobrotka Béla Esések iskolája volt. Hogyan lehet a bajt kisebbíteni ha már esünk, hogy megússzuk kisebb zúzódásokkal vagy még azzal sem. Egészen kicsi ovis kortól e seniorokig bezárólag gyakorlati oktatást kaphattunk!
bővebben itt:
http://www.esesekiskolaja.hu/

Minden fesztiválon jelen van s itt sem hiányozhatott a "bazársor", ahol a jóga ruháktól kezdve a sámán dobig minden de minden kapható volt. Masszázsokra lehetett jelentkezni (ingyenes és fizetős is volt), hennázásra, mandala festésre, zenélésre, hangfürdőre. Szinte felsorolhatatlan a 42 helyszín. Este szuper koncertekkel csábított a fesztivál.
És ez még csak a szerda volt.

Szombaton szinte lecövekeltem az Evernessia sátornál Egedi-Kovács Melinda előadásán a Tudat arannyá nemesítése címmel - lifesutra. Már maga Melinda élete is nagyon nagyon érdekes. Ami engem megfogott az a Mazdaznan. Hányatoknak említettel már én is az Aviva alaptanfolyamokon vagy pedig osztottam meg a forró sós vizes irrigálás szuper hatású receptjét? Jelentem, ez mind ezekből a tanokból van. Lehet, újra elő kell keresnem a Mirigytan Mazdaznanos könyvemet. (Pajzsmirigy, agyalapi mirigy stb témában íródott). Ami itt megfogott az az, hogy milyen fontos, hogy valamit birtoklunk - megveszünk, használunk, élvezzük, de a gond, hogy a végén nem tudjuk elengedni! Pedig ez is fontos lenne. Ez csak tárgyi dolog. Az elengedést tanulnunk kellene.

 Olvassatok bele picit Melinda önéletrajzába:

1973. október 15-én született Budapesten. Melindának különös gyerekkora volt. Szülei közgazdászok, a racionalitás emberei, ugyanakkor mindketten művészetkedvelők, humán műveltségük magas színvonalú. A természet közelségének hiánya Budapesten egész gyermekkorában kínozza: 5 éves korától többször is elszökik otthonról, hogy „megkeresse az erdőket”. Néha napokra fák tetejére költözik, akár ott is alszik evés nélkül. Úgy érzi, elfárad a világtól és a fák tetején, ahol megszűnik az idő és a személyisége, feloldódik, boldog. A középiskolában már csak a művészetek iránt érdeklődik: sokat ír, tehetségesen rajzol, táncol és énekel.

A Magyar Iparművészeti Egyetem grafika szakán tanult, amit élvez, de 1998. áprilisában belső válságba kerül, levágja hosszú haját, kopaszra nyírja a fejét és kiköltözik Budakeszire. A döntést nem tudja megindokolni, noha anyagilag sikeres: saját grafikai céget vezet már diákként és egy nyári esküvő előtt áll. Budakeszin az ideje nagy részét az erdőben csavarogva tölti. Egy reggel felvesz egy stoppos idős párt, akik bezárták a kocsijukba a slusszkulcsukat. A férfi Mazdaznan mester, az asszony szintén, valamint ezoterikus tanító. A kocsiban folytatott néhány mondatos párbeszéd hatására Melinda barátságba kerül a 70 év körüli asszonnyal és naponta meglátogatja, hogy tovább beszélgessenek.

1998. májusában különös élmények sorozata lepi meg: színes fényeket lát, testen kívüli  és energiaélményei vannak. A következő napokban egyik pillanatról a másikra úgy érzi, hogy teljesen megváltozott a tudata, olyan, mintha egy elhívást kapott volna. 1998. június 5-én egy nyilvános tanfolyamon transzba esik és hangokat hall, valamint egy idegen hang szólal meg belőle. Hónapokon át tartó rendkívül intenzív, látomások, víziók, jelenések és médiumi élmények következnek. Több ember megkeresi, hogy problémáira választ adjon. Ettől az élménytől kezdve vegetáriánussá válik és elvonultan él. Iskolai tanulmányait kénytelen abbahagyni megváltozott tudatállapotai miatt....

Az egész önéletrajzot itt találod:

http://old.integralakademia.hu/integral-pszichologia-szak/tanaraink/egedi-kovacs-melinda


Jelenleg pedig védikus alkímia iskolát vezeti és megírta első könyvét: http://lifesutra.hu/


Szintén az Evernessia színpadon hallgattam Kereszty Andrást, akitől egy nagyon szép példa maradt meg most így hírtelen. Minden dolog ami történik velünk soha nem lehet tudni, hogy jó vagy rossz. De mi elkönyveljük mindig, úgymond beskatulyázzuk. De lehetnek jó dolgoknak rossz szájíze utólag, és fordítva rossz dolog is sülhet el jól. Azaz majd meglátjuk! Ő ezt a példát mondta, hogy Egy fiú lovat szeretett volna venni, de apja lebeszélte, hogy mindek hiszen leesel róla s összetöröd magad. A fiú az apja akarata ellenére megvette a lovat, s ahogy az lenni szokott le is dobta magáról s eltörte a lábát. Mire az öreg, hogy ez most jó vagy rossz? Hát meglátjuk mondta!!! Majd nem sokkal később kitört a háború s minden fiatalt bevittek katonának kivéve a törött lábú fiút, mert vele nem tudtak mit kezdeni! Tehát végülis jó volt így ami történt!
András jelenleg A tudatosság iskoláját vezeti. Itt olvashattok róla bővebben: http://atudatossagiskolaja.hu/andras/

Majd egy épp Milánóból hazatérő blogger (nőklapja cafén) Szkiba Zsuzska előadását élveztem Szépségmérőszalag - Pozitív testkép, egészséges önbizalom címmel. Ő Budapest utcáit járva egy mérőszalaggal állítgatta meg a hölgyeket. Nagy meglepetésükre nem cm-erek voltak rajta, hanem pozitív tulajdonságok (szupernő, szépség, vagy épp sellőlány.. Te melyik lennél?). Kérte őket, hogy mérjék meg magukat... itt belepillanthattok a videóba: https://www.youtube.com/watch?v=Per1jAn4yxc
Zsuzskáról itt olvashattok bővebben: https://beautywithplus.com/magamrol/


Szombaton a Mannában volt ételszobrászat, Szuperélelmiszerek a világban és itthon Vereb- Rocky Adrienntől, Nyári vegán finomságok gluténmentesen, vagy pedig 17.00tól Tanács Attila Mindenmentes főzősuli vacsora készítése. Meridián torna, Levegő meditáció, Chi-Kung az EleMentál sátorban. Találkoztam Antal Valival , de láttam Herczeg Zoltán divattervezőt is.
Volt tánc, meditáció, torna, felnőtt játszótér (pl. falmászás és Slackline), vagy pl. Tudatos Szex Q sátor workshopokkal. És majdnem elfelejtettem, hogy összefutottam Maroy Ditta dúlával. Akivel eddig csak telefonon volt szerencsém találkozni, de most végre személyesen is találkoztunk és jót beszélgettünk. http://keszuljaszulesre.hu/

Szóval mindent összevetve remélem jövőre is eljuthatok a fesztiválra és még egyszer köszönet és hála a szervezőknek többet között Klein Csaba fesztiváligazgatónak, hogy ott lehettem!

 

 

 

28 augusztus 2017

 

KAPCSOLAT

bővebb információért hívj! 06-30/3852881


írj emailt

Facebook Fan Page       Wikipedia