Interjú Farkas Ági (ahogy mindenki ismeri Budapesten Aviva Ági) Aviva oktatóval

 

-Mit dolgoztál, mielőtt Aviva oktató lettél?

Közgazdászként, anyaként, aerobik és spinnracing edzőként dolgoztam.

 

-Miért is lettél Aviva oktató? Mi motivált?

Lásd a bemutatkozásom:

A munkám mellett aerobikot, spinninget oktattam. Egészségesnek éreztem magam és úgy gondoltam fitt életet élek. Nem éltem stresszmentes életet, de ennek ellenére úgy éreztem rendben tartom magam. Figyelek a rendszeres mozgásra és táplálkozásra. Sajnálatos módon azonban több cisztát is felfedeztek a petefészkemen. Először nem is foglalkoztam vele, de amikor ismét felkerestem a nőgyógyászt, a ciszták megnagyobbodásáról számolt be és műtétet javasolt. Fiatalon hajlamosak vagyunk sokmindent elhinni orvosainknak, én se voltam ezzel másképp. Egy egyszerű laparoszkópiás beavatkozásra készültem, amiből végül az intenzív osztályon ébredtem és már csak egy petefészkem volt. Akkor megijedtem, hogy talán többet nem is lehet gyermekem, de az orvos megnyugtatott. Persze azt nem mondta el, hogy a hormonháztartásom teljesen fel fog borulni, csak kötelezőleg fogamzásgátlót írt fel. Fél évig szedtem a tablettát, amikor pedig abba hagytam újra cisztáim lettek. Innentől megtört a bizalmam, maradtam a tablettamentes életmódnál és szerencsésen megismerkedtem az Aviva módszerrel.

-Neked miben segített az Aviva torna?

Az Aviva módszer sokkal többet adott nekem a fittségi sportoknál, amiket nagyon szeretek és nagyon kielégítők voltak számomra. Egy új életstílust és szemléletet adott. Ahhoz segített hozzá, hogy lássam, meg tudjuk magunkat gyógyítani és képesek vagyunk kordában tartani a „természet erőit”. E mellett egy új hivatást is adott nekem. Azt érezhetem, hogy segítek másokon és ez nagyon boldoggá tesz.

-Életmódodban változtattál, táplálkozás, szemlélet stb.?

Vegetáriánus lettem, és az egész családomat „átneveltem” egy egészségesebb táplálkozásra. Törekszem az öngyógyításra az életem minden területén és sokkal nagyobb bennem a nyitottság arra, hogy a következő nap még jobban csináljam azt, amit eddig tettem.

-Milyen oktatónak lenni? Kb. hány vendéged volt Aviva oktatóként?

Amióta regisztrálom (kb 1,5 éve) körülbelül 250 vendégem volt. Nagyon jó érzés oktatónak lenni, főleg ha akad olyan tanítvány. Aki tényleg fogékony arra, amit tanítunk. Mint már írtam, hasznosnak, fontosnak érzem a munkámat, azt amit átadok a nőknek.

-Kapsz-e visszajelzéseket?

Nagyon jó, hogy sok visszajelzést kapok, illetve vannak implicit visszajelzések is, amik erősítenek abban, hogy jól végzem a munkám.

-Szerinted olyannak is érdemes elvégezni a tornát, aki úgy érzi semmi „baja” nincs?

Szerintem ezt a módszert minden nőnek ismernie kell, hogy bármelyik pillanatban elővehesse és élhessen vele. Ha jól működik a rendszer abba nem zavar bele a torna, maximum fölerősíti azt. Ez tényleg egy életmód egy szemlélet lehet.

-Elmesélnél esetleg egy érdekes történetet az Aviva tornával kapcsolatban?

Az egyik barátnőm eljött hozzám tornázni és a ciklusát szerette volna meghosszabbítani. Idő hiányában csak a nyolcas gyakorlatot csinálta napi szinten, majd a pánik gyakorlatot a 28. napon. Már ennyitől rendeződött a ciklusa, javult a hőháztartása. Nagyon boldog volt az eredménytől, akár csak én

-Mennyire „folysz” bele a vendégek életébe? (gondolom elkerülhetetlen? Én volt védőnőként megtapasztaltam ezt.)

Igyekszem minél jobban megtartani a vendégeket. Felépíteni velük egy élő kapcsolatot. Ezt a kapcsolatot ápolom és habár néha úgy tűnik, hogy nincs a „másik oldalon” senki, a visszajelzésekből kiderül, hogy van és figyel.

-Mit tanácsolnál azoknak, akik gondolkodnak azon hogy megtanulják az Aviva tornát?

Ezt mindenkinek tudni kell, aki nőként sikeresen és elégedetten akar élni a testében!

-Miért érzem, azt hogy Zalaegerszegen elég nehéz elindulni? Esetleg adnál valami tanácsot nekem?

Kisvárosban mindig nehezebb, mert lassabban terjed a hír. Én magam is úgy kezdtem, hogy barátnőket, ismerősöket, szolgáltatókat – kozmetikus,fodrász,masszőr- elhívtam, egy ingyenes betanításra és aztán ők adták tovább a nevemet. Próbálok olyan kapcsolatokat keresni, ahol sok ember megfordul, hogy így is népszerűsítsem magam, de semmiképp nem nyomulok.

 

Emlékszem, ott voltál az Aviva vizsgámon is, tényleg erre tetted fel az életed, s veled beszélgetve rájöttem, hogy jó úton járok én is!

 

Köszönöm az interjút!

 

15 február 2012

 

KAPCSOLAT

bővebb információért hívj! 06-30/3852881


írj emailt

Facebook Fan Page       Wikipedia