Inzulinrezisztencia, ovuláció hiány, Aviva torna

 

 

Szia Ildi,
leírok pár dolgot, nyugodtan használj fel belőle bármit, amit szeretnél megjelentetni az oldalon. A nevem is mehet, hátha más is merít erőt a példámból.
Tapasztalataim mióta tornázom:
Most már lassan 1 éve hogy aktívan Avivázok. Megmaradtam az egyszerű módszernél, kb fél évig majdnem minden nap tortnáztam, de heti 5x biztosan.  Természetesen betartva a nem fürödni, meleg pulcsi - szabályokat is.
Aztán szép lassan kezdtek beállni a ciklusaim, eleinte 40-42 naposak voltak, aztán rövidültek 38, 36, 34 és most már 32 napnál tartok! Megjártam az endokrinológiát, és körülbelül 1 éves vizsgálatról vizsgálatra járás után megállapították hogy enyhe IR-em van, ami helyes életmóddal kezelhető. Menstrációm szinte minden hóapban van, emiatt viszont sokszor peteérés nélküliek a ciklusok. Gyakorlatilag annyira megszerette a szervezetem a tornát, hogy volt pl. amikor fokozottan stresszes időszak volt az életemben, nem tornáztam egy-másfél hónapig és bizony, nem is jött meg. Lassan ott vagyunk, hogy babát szeretnénk, de ilyen évente háromszori peteéréssel ez elég nehéz… Ezért vártam már, hogy mikor tartasz ovulációs tornát, hogy ezzel is meg tudjam támogatni kicsit a folyamatot.
Pechemre, megint nagyon stressful időszakban vagyok a munkám miatt, és áprilisban sajnos megint nem jutott időm tornázni. Ki is maradt a vérzésem. Április 18-án voltam nálad ovulációson. Otthon azért elgyakoroltam a rákövetkező héten 2-szer, mit is tanultam. És figyelj, felébredt a szervezetem… Egy hétre rá pontosan szombaton (25-én) iszonyat görcseim voltak, ami másnap reggelre is múlt. Folyamatosan hőmérőzök, de nem győzött meg az alacsony hőm, hiszen amúgy is mindig az…általában:/ De nagyon úgy néz ki, hogy a 46. napon mégis peteérésem volt. Sajnos csak másnap sikerült elkapnom a páromat, de azóta is az egekbe van a görbém, úgyhogy remélem a legjobbakat. Hihetetlen öröm lenne ha így simán összejött volna a babó.
A zöld metszetnél volt az AVIVA-torna…
Majd még jelentkezem infókkal.
Üdv,
Orsi
Én köszönöm, hogy részletesen megosztottad velem a tapasztalataidat!

07 május 2015

 

KAPCSOLAT

bővebb információért hívj! 06-30/3852881


írj emailt

Facebook Fan Page       Wikipedia