Hogy mikor jön a baba dönt a Hold?

A Jónás naptárról

 

Az Aviva tanfolyamon sokszor jön elő a szó, hogy nem mindig mi irányítjuk testünk működését, sokszor az „égiek” is befolyásolják. Ezen a megfigyelésen alapul a Jónás naptár, amit egy szlovákiai orvos (Dr. Jónás Jenő azaz dr. Eugen Jonas - hivatalos honlap itt) dolgozott ki az 1950-es 60-as években (már régről ismert összefüggések alapján). Lényege, hogy a babát óhajtó nő nagyobb eséllyel esik teherbe azokon a napokon, amikor a hold ugyanabban a holdfázisban jár, mint amikor ő született. Tehát összefüggést mutatott ki a holdjárás és a nők teherbeesési napjai között. Magyarán nem támaszkodhatunk (kalkulálhatunk) csak arra, hogy ez csak az ovulációkor lehetséges. Hiszen van, hogy a Jónás naptár, Jónás módszer nagyon távol teszi a Jónás napot (azaz a holdfázis alapján legvalószínűbb fogamzási napot) a ciklus alapján számolható ovulációtól. Akik babát szeretnének és egészségesek (ez is kritérium), de nem jön a gyermekáldás, érdemes a Jónás naptárt vagy más néven Jónás módszert is bevetni, s ahogy a leírásban ajánlják a Jónás nap előtt 3 nappal már ajánlott együtt lenni.

A naptár ingyenesen letölthető az angol nyelvű www.astro.com oldalról a vízszintes menünél fent a free horoscope-t kell klikkelni, majd kicsi ikonok jönnek le s ott jobb oldalt lent a „ Extended chart selection” –t, majd a „Special charts”-t, majd az alatta lévő legördülős menüben az utolsó „Lunar Phases Fertility Calendar” , majd alatta kattintani a „Click here to show the chart” gombra, s ott pedig erre a linkre:  click here to go to the data entry page. Ott be kell írni a pontos nevet, születési dátumot, helyet, órát időzónát, országot és várost, majd megnyomni a continue gombot és már kis is adta a naptárat, amit lehet kinyomtatni vagy emailben küldeni. 

A piros oszlopka a Jónás nap, az előtte lévő vízszintes 3 kockás vonal a Jónás nap előtti 3 nap amikor kívánatos együtt lenni. A sárga pötty a telihold, a fekete az újholdat jelzi, illetve a Jónás nap fölött a gyermek nemének a valószínűsége. (A cikk mellett a képen egy Jónás naptár látható) Ráadásul az Aviva módszerrel, tornával kiegészítve megnövelhetjük a teherbeesés valószínűségét.

 

10 augusztus 2012

 

KAPCSOLAT

bővebb információért hívj! 06-30/3852881


írj emailt

Facebook Fan Page       Wikipedia